Καλωσήρθατε στο Studentguru.gr

Τι Είναι το Imagine Cup και οι Διακρίσεις Που Πέτυχαν Έλληνες Φοιτητές

Το Imagine Cup είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που διοργανώνεται από τη Microsoft και έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να επιλύσουν μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις του κόσμου. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε μαθητές από όλο τον κόσμο και τους καλεί να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητα, το πάθος και τις δεξιότητές τους για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις.

Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2003 και από τότε έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους μαθητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας παγκοσμίως, με συμμετέχοντες από περισσότερες από 190 χώρες. Επιπλέον, ενθαρρύνει τους φοιτητέςνα εργαστούν σε ομάδες για να αναπτύξουν λύσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, το cloud computing και άλλα.

Διακρίσεις Ελλήνων Φοιτητών

Οι Έλληνες φοιτητές έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό Imagine Cup όλα αυτά τα χρόνια και πολλοί από αυτούς έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στο διαγωνισμό. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ομάδων Ελλήνων φοιτητών που έχουν κερδίσει βραβεία στο Imagine Cup:

“Synapse”

Hταν μια εφαρμογή για κινητά που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να περιηγηθούν σε αστικά περιβάλλοντα και να βρουν προσβάσιμες διαδρομές.

“Pandora”

Αφορά την βοηθεία ατόμων με προβλήματα ακοής να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά.

“Infinite Code” (Άπειρος κώδικας)

Αυτή η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά που βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης να πλοηγηθούν σε εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας ηχητικές ενδείξεις.

“No Faro”

Πρόκειται για μία εφαρμογή που βοηθά τα άτομα με τροφικές αλλεργίες να εντοπίζουν τα συστατικά και τα πιθανά αλλεργιογόνα στο φαγητό τους.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *