Καλωσήρθατε στο Studentguru.gr

Που θα Βρώ Free Hosting (Δωρεάν Φιλοξενία) – Κατά Πόσο Αξίζει;

Στις μέρες μας, η δημιουργία διαδικτυακού εισοδήματος αρχίζει και γίνεται ολοένα και πιο συνήθης, ειδικά αν επιλέξετε το blogging, τις ιστοσελίδες ή την δημιουργία κάποιου e-shop. Ωστόσο, πολλοί αρχάριοι συχνά αποφασίζουν να ακολουθήσουν την ασφαλή οδό και να επιλέξουν τη δωρεάν φιλοξενία έναντι της επί πληρωμή φιλοξενίας.
Αξίζει όμως πραγματικά η δωρεάν φιλοξενία; Αν είστε αρχάριος και αυτό το ερώτημα στριφογυρίζει στο μυαλό σας, έχετε βρεθεί στη σωστή σελίδα. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της δωρεάν φιλοξενίας και θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Υπάρχουν Παγίδες με τη Δωρεάν Φιλοξενία;

Πριν εξετάσουμε τις επιλογές σας σχετικά με παρόχους free hosting ας δούμε κατά πόσο αξίζει αυτή η επιλογή. Η δωρεάν φιλοξενία μπορεί να ακούγεται δελεαστική και να δημιουργεί ενθουσιασμό, ειδικά για έναν αρχάριο. Αλλά όπως οι δωρεάν υπηρεσίες έχουν πάντα μια παγίδα, έτσι και η δωρεάν φιλοξενία δεν διαφέρει.
Μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας ενδέχεται να σας στοιχειώσει αργότερα καθώς θα προχωράτε τις διαδικτυακές φιλοδοξίες σας. Πώς; Η δωρεάν φιλοξενία συνοδεύεται από διάφορα μειονεκτήματα και αυτά που θα επηρεάσουν την ανάπτυξη του ιστότοπού σας. Ο ιστότοπός σας μπορεί να φορτώνει αργά ή να αντιμετωπίζει πολλές διακοπές λειτουργίας, οι οποίες είναι αναμφίβολα μη ενδεικνυόμενες για τη διαδικτυακή σας παρουσία.
Επιπλέον, τίποτα δεν είναι δωρεάν και πολλές εταιρείες φιλοξενίας πωλούν επίσης δεδομένα χρηστών με το πρόσχημα της παροχής δωρεάν υπηρεσιών φιλοξενίας. Επίσης, η δωρεάν φιλοξενία προσφέρει περιορισμένο χώρο, οπότε πρέπει να αναβαθμίσετε το πρόγραμμά σας (συχνά ακριβό) για να υποστηρίξετε τους πραγματικές ανάγκες της ιστοδελίδας που θέλετε να λειτουργεί σωστά στο internet.
Και δεν είναι μόνο αυτό, η πιο σημαντική παγίδα που συνοδεύει τη δωρεάν φιλοξενία είναι η ολική διακοπή λειτουργίας ανά πάσα στιγμή. Με άλλα λόγια, ο ιστότοπός σας μπορεί να εξαφανιστεί από το διαδίκτυο χωρίς καμία προειδοποίηση.
Αυτό είναι αρκετά τρομακτικό, καθώς μήνες ή ακόμη και χρόνια σκληρής δουλειάς μπορεί να χαθούν από το δίκτυο ανά πάσα στιγμή.

Με ποιους Τρόπους η Δωρεάν Φιλοξενία δεν Αξίζει;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πολλές υπηρεσίες δωρεάν φιλοξενίας έχουν συχνά κρυφές ατζέντες πίσω από τις προσφορές τους.
Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που κάνουν οι εταιρείες με το πρόσχημα της παροχής δωρεάν υπηρεσιών φιλοξενίας.

Παραπλανητικές Ενέργειες

Η παραπλάνηση υπάρχει παντού, και δυστυχώς οι δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας δεν διαφέρουν καθόλου. Αρκετές εταιρείες συχνά παρέχουν δωρεάν φιλοξενία για να παρασύρουν ανυποψίαστους αρχάριους στις παγίδες τους. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να πληρώσετε προκαταβολικά για μια συγκεκριμένη περίοδο όταν επιλέγετε μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει μόλις λήξουν οι δωρεάν υπηρεσίες σας.
Αυτά τα πακέτα είναι συνήθως υψηλότερα από τις επί πληρωμή υπηρεσίες και οι εταιρείες συχνά αλλάζουν την τιμολόγησή τους πριν λήξει η δωρεάν περίοδος. Εν ολίγοις, θα πληρώσετε περισσότερα από την πληρωμένη φιλοξενία με το πρόσχημα της δωρεάν φιλοξενίας.
Επιπλέον, αυτές οι εταιρείες προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία με διάφορους όρους. Μερικές φορές, πρέπει να αγοράσετε ένα domain (σε υψηλότερη τιμή κάποιες φορές) ή να εγγραφείτε σε άλλα πακέτα μαζί με την υπηρεσία δωρεάν φιλοξενίας. Είναι συνηθισμένη τακτική των ελληνικών παρόχων καθώς αποτελεί τρόπος προώθησης δωρεάν αργού hosting και μαντέψτε τι πρέπει να γίνει αν θέλετε ποιοτικότερους και γρηγορότερους σέρβερ. Πρέπει να πληρώσετε παραπάνω!

Αργές Ταχύτητες

Εκτός από αυτές τις ενέργειες, οι υπηρεσίες δωρεάν φιλοξενίας συνοδεύονται και από ενοχλητικά προβλήματα. Αυτά τα δωρεάν πακέτα διαθέτουν συχνά αργές ταχύτητες, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ενώ θεωρητικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σέρβερ μπορεί να είναι εντυπωσιακά το γεγονός ότι μπαίνουν εκατοντάδες ιστοσελίδες για δωρεάν hosting σε αυτόν ρίχνουν δραματικά τις ταχύτητες.
Θα αντιμετωπίσετε πιο αργές ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης, μεγαλύτερους χρόνους φόρτωσης και, κυρίως, κακές επιδόσεις στην κατάταξη αναζήτησης της Google. Εν ολίγοις, η σκληρή δουλειά σας θα γίνει αντιληπτή αν επιλέξετε μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας, καθιστώντας δύσκολο για τους αναγνώστες να εντοπίσουν το ιστολόγιό σας.
Επιπλέον, ακόμα και αν επιχειρήσουν να μπούν στην σελίδα σας άμα κάνει 10 δευτερόλεπτα να ανοίξει (κάτι το οποίο είναι συνηθισμένο σε δωρεάν hosting) ή χρήστες θα βγούν από την σελίδα σας πριν καν ανοίξει γιατί κουράστηκαν να περιμένουν ή θεώρησαν ότι έχει βλάβη η σελίδα.

Αναγκαστικές Διαφημίσεις

Δεδομένου ότι τίποτα δεν είναι δωρεάν, οι δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας συχνά ενσωματώνουν διαφημίσεις. Εν ολίγοις, πρέπει να εμφανίζετε διαφημίσεις στα ιστολόγια και τους ιστότοπούς σας, επηρεάζοντας το χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας. Επιπλέον, δεν κερδίζετε κανένα έσοδο από αυτές τις διαφημίσεις και συνήθως γίνεστε πηγή εσόδων για αυτές τις εταιρείες δωρεάν φιλοξενίας. Προσθέτοντας στα δεινά, δεν έχετε καμία ρύθμιση για να αφαιρέσετε αυτές τις διαφημίσεις μέχρι να αναβαθμίσετε τη συνδρομή σας.

Περιορισμένος Αποθηκευτικός Χώρος

Ο περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος είναι ένα άλλο ζήτημα με τη δωρεάν φιλοξενία, το οποίο συνήθως εμφανίζεται καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει. Αυτός ο περιορισμός μπορεί να επηρεάσει την οπτική εμπειρία του ιστότοπού σας, καθώς έχετε περιορισμένο έδαφος για να παίξετε όλα τα χαρτιά σας.
Για παράδειγμα, οι περισσότερες εταιρείες δωρεάν φιλοξενίας προσφέρουν κάτω από 300ΜΒ αποθηκευτικού χώρου, το οποίο είναι πολύ χαμηλό αν ο ιστότοπός σας έχει πολλά βίντεο υψηλής ευκρίνειας ή εικόνες. Εν ολίγοις, πρέπει να συμβιβαστείτε με την ποιότητα των βίντεο, των εικόνων και άλλων αρχείων σας, αν επιλέξετε μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας.

Περιορισμένα Χαρακτηριστικά Απόδοσης

Εκτός από την προσφορά περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου, οι δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας χρειάζονται επίσης χαρακτηριστικά που σταματούν την online πρόοδό σας.
Υπηρεσίες όπως οι ρυθμίσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι εγκαταστάσεις λογισμικού, οι αναλυτές επισκεψιμότητας και η διαχείριση βάσεων δεδομένων συχνά αποτυγχάνουν να έχουν την ελάχιστη αποδεκτή απόδοση το 2023 με τη δωρεάν φιλοξενία. Αυτές οι υπηρεσίες είναι ζωτικής σημασίας για το ιστολόγιό σας, καθώς σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας όπως απαιτείται.

Δυσκολία κατά τη Διάρκεια του Migration

Γενικά στο δωρεάν hosting το migration πρέπει να το αναλάβετε εξ’ ολοκλήρου εσείς. Μπορεί να χάσετε ορισμένα από τα δεδομένα σας ή να χάσετε την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες, γεγονός που θα εμποδίσει την πρόοδό σας κατά τη μεταφορά του ιστότοπού σας σε μια νέα πλατφόρμα.

Ανησυχίες Σχετικά με την Ασφάλεια

Η δωρεάν φιλοξενία και τα τρωτά σημεία ασφαλείας πάνε χέρι-χέρι. Έτσι, το να θεωρείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής σε μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας είναι μεγάλο λάθος. Η αναβάθμιση της υπηρεσίας σας με την αγορά συνδρομητικής φιλοξενίας είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσετε την ασφάλειά σας.

Πότε το Δωρεάν Hosting Πραγματικά Αξίζει

Ας δούμε τώρα πότε συμφέρει το free hosting. H δωρεάν φιλοξενία μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους που θέλουν να μοιράζονται πληροφορίες μέσω του διαδικτύου δίχως να υπάρχει εμπορικός σκοπός ή έχουν μια μικρή σελίδα (ιστοσελίδες 1 έως 2 σελίδων).

Εν ολίγοις, οι αρχάριοι μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας για να μάθουν τα βασικά της φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ομοίως, οι χρήστες που έχουν μικροσκοπικές ιστοσελίδες με 1 έως 2 σελίδες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη δωρεάν φιλοξενία. Ωστόσο, οι έμπειροι στην τεχνολογία χρήστες ή οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση δωρεάν υπηρεσιών φιλοξενίας, καθώς θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις.
Εάν το ιστολόγιο σας είναι μόνο για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας. Διαφορετικά, η επί πληρωμή φιλοξενία είναι ο σωστός δρόμος για εσάς.

Καλές Επιλογές Δωρεάν Hosting στην Ελλάδα

Παρόλο που η Ελλάδα έχει σημειώσει ανάπτυξη στους περισσότερους τομείς, η εύρεση ενός καλού δωρεάν παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Υπάρχει τελικά καλός δωρεάν πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων ώστε να φορτώνουν οι σελίδες σε λογικό χρόνο στην Ελλάδα; Η ευθεία απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα ήταν “Όχι”.

Γιατί; Αρχικά, το Διαδίκτυο λειτουργεί με βάση τις υποδομές σε σέρβερ και το γεγονός αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της ομαλής συνδεσιμότητας. Δυστυχώς, η Ελλάδα πρέπει να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα και οι πάροχοι που μπορούν να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες συχνά είτε έχουν ξεπερασμένα τεχνικά χαρακτηριστικά είτε βάζουν τόσα πολλά site μαζί σε έναν σέρβερ με αποτέλεσμα να αργεί ακομά και αν έχουν διατεθεί για τον ιστοτοπό σας καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.
Ευτυχώς, πολλές ξένες εταιρείες προσφέρουν καλές υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Αυτές οι εταιρείες έχουν τους σέρβερ τους στην Ευρώπη (πολλές στην Ολλανδία), παρέχοντας καλύτερη αποτελεσματικότητα, ευκολία και αξία για τους χρήστες.

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη επιλογή; Αν θέλετε ταχύτητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, η Namecheap.com αξίζει αναμφίβολα να την εξετάσετε. Αυτή η υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρει φθηνά πακέτα και δωρεάν πιστοποιητικά SSL στους χρήστες. Επιπλέον, η Namecheap προσφέρει διαφορετικά πακέτα σε ανταγωνιστικές τιμές για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών και πολλές φορές με τιμή κάτω από 13 ευρώ τον χρόνο που δεν έχουν καμία σχέση με τους ελληνικούς παρόχους. Γενικά τους συστήνουμε διότι έχουν εύκολη την διαχείρηση ιστοσελίδας, καλή τεχνική υποστήριξη και είναι από τους ελάχιστους κολοσσούς στον χώρο αυτό που επειδή έχουν εκατομμύρια χρήστες κρατάνε τα περιθώρια κέρδους τους εξωφρενικά χαμηλά ώστε να βγάλουν χρήματα από το μεγάλο μέγεθος πωλήσεων. Στην τελική αν δεν μείνετε ευχαριστημένοι υπάρχει εγγύηση πλήρης επιστροφής χρημάτων μέσα σε 30 ημέρες από την αγορά. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τους σέρβερ τους στην επίσιμη σελίδα του Namecheap εδώ.

Ελπίζουμε το άρθρο να σας βοήθησε να λάβετε την καλύτερη δυνατή επιλογή με βάση τις δικές σας ανάγκες. Εάν βρίσκετε αξία στο παρόν άρθρο μπορείτε να το κοινοποιήσετε στους φίλους σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *