Καλωσήρθατε στο Studentguru.gr

Η Κληρονομιά του Windows Phone 7 Στα Παιχνίδια και στα Emulators

Η Microsoft ανέπτυξε το Windows Phone 7 ως ένα κινητό λειτουργικό σύστημα για smartphones για να ανταγωνιστεί άλλα δημοφιλή κινητά λειτουργικά συστήματα, όπως το iOS και το Android. Κυκλοφόρησε το 2010, διαδεχόμενο το Windows Mobile 6.5.

Το λειτουργικό σύστημα διέθετε ένα μοναδικό περιβάλλον εργασίας χρήστη που ονομάστηκε Metro, το οποίο χρησιμοποιούσε ένα σχεδιασμό βασισμένο σε πλακίδια με δυναμικό περιεχόμενο. Εισήγαγε επίσης “κόμβους” που ομαδοποιούσαν συναφές περιεχόμενο και λειτουργίες, όπως μουσική ή φωτογραφίες.

Το Windows Phone 7 έδωσε έμφαση στην ενσωμάτωση με υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Xbox Live και το Office, και περιλάμβανε λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικής δικτύωσης. Περιελάμβανε επίσης μια έκδοση του Internet Explorer για περιήγηση στο διαδίκτυο.

Παρά το γεγονός ότι έλαβε θετικές κριτικές για τη διεπαφή χρήστη και το σχεδιασμό του, το Windows Phone 7 δυσκολεύτηκε να ανταγωνιστεί το iOS και το Android και απέτυχε να κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς. Η Microsoft διέκοψε τελικά την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος το 2014 και έστρεψε την προσοχή της στα Windows 10 Mobile, τα οποία επίσης δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν έδαφος στην αγορά των smartphone.

Το Προγραμματιστικό Περιβάλλον του Windows Phone 7

Είχε μια εξαιρετική πλατφόρμα ανάπτυξης για τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούσαν το πλαίσιο .NET της Microsoft και το περιβάλλον ανάπτυξης Visual Studio. Η πλατφόρμα υποστήριζε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, όπως η C#, η Visual Basic .NET και η managed C++.

Οι προγραμματιστές είχαν πρόσβαση σε εργαλεία και πόρους με τη μορφή του Visual Studio και του Windows Phone SDK, το οποίο παρείχε υποστήριξη για αποσφαλμάτωση και δημιουργία, καθώς και εικονικούς προσομοιωτές συσκευών για δοκιμές.

Το λειτουργικό σύστημα εισήγαγε ένα νέο μοντέλο εφαρμογών που αποσκοπούσε στην απλούστευση της διαδικασίας ανάπτυξης και στη βελτίωση της απόδοσης των εφαρμογών. Οι προγραμματιστές είχαν πρόσβαση σε ένα σύνολο API που τους επέτρεπε να δημιουργούν εφαρμογές που μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το υλικό της συσκευής, όπως η κάμερα, το GPS και το επιταχυνσιόμετρο.

Ανάπτυξη Εφαρμογών, Παιχνιδιών Και Χρήση Emulators

Η εκτέλεση εξομοιωτών και παιχνιδιών που δεν είχαν σχεδιαστεί ειδικά για το Windows Phone 7 δεν υποστηριζόταν εγγενώς από το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, ορισμένοι προγραμματιστές μπόρεσαν να δημιουργήσουν εξομοιωτές και να μεταφέρουν παιχνίδια στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας εργαλεία και λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

Το Windows Phone SDK περιλάμβανε έναν εξομοιωτή, αλλά προοριζόταν για τη δοκιμή εφαρμογών και όχι για την εκτέλεση παιχνιδιών ή εξομοιωτών που δεν είχαν σχεδιαστεί για την πλατφόρμα.

Το Windows Phone Marketplace είχε αυστηρές οδηγίες για την υποβολή εφαρμογών και δεν επέτρεπε εφαρμογές που εξομοιώνουν άλλες πλατφόρμες ή παραβιάζουν τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Παρόλο που μπορεί να ήταν δυνατή η εκτέλεση ορισμένων εξομοιωτών ή παιχνιδιών στο Windows Phone 7 μέσω ανεπίσημων μέσων, δεν αποτελούσε συνηθισμένη περίπτωση χρήσης και δεν υποστηριζόταν επίσημα από τη Microsoft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *